Voćne sadnice KAJSIJE

vrhunskog kvaliteta!!!

 

Voćne sadnice kajsije - MAĐARSKA RANA

 

Voćne sadnice kajsije - MAĐARSKA RANA

Plod je veoma krupan, izduženo jajast sa dubokom uzdužnom brazdom, mase oko 100-140g. Pokožica slamastožuta, sa sunčane strane zlatnožuta i išarana crvenim pegama. Meso svetložuto, sočno, slatkokiselo odličnog ukusa. Vreme zrenja druga polovona Juna i početkom Jula meseca . Stablo je umerene bujnosti. Dobro podnosi zimske mrazeve a srednje je osetljiva na pozno prolećne i sušu. Otporna je na parazite. Ova prastara mađarska sorta se gaji u Francuskoj i Nemačkoj a ima je i u našim voćnjacima. Po kvalitetu jedna od najboljih sorti kajsije u svetu. Ima veliku rodnost pa se preporučuje za gajenje i širenje.

Vreme zrenja: Kraj juna
Podloga:Džanarika

Voćne sadnice kajsije - NJU DŽERSI

 

Voćne sadnice kajsije - NJU DŽERSI

Voćne sadnice kajsije Nju Džersi su Američka sorta. Odlično rađa i ima veoma kvalitetne plodove, sami plodovi dosta opadaju pred sazrevanje. Plod je krupan, okruglast, pokožica je žuta, meso je srednje čvrstine, zlatno žute boje, slatko nakiselo i veoma se lako odvaja od koštice. Ova sorta je veoma popularna među proizvođačima koji je sade jer njeni plodovi dostižu visoku cenu na tržištu.

Vreme zrenja: Početak jula
Podloga:Džanarika

Voćne sadnice kajsije - NOVOSADSKA RODNA

 

Voćne sadnice kajsije - NOVOSADSKA RODNA

Voćne sadnice kajsije Novosadska Rodna nastale su selekcijom iz prirodne populacije 1987. godine. Stablo je srednje bujno, sa okruglom do široko-okruglom krunom. Rodi pretežno na mešovitim rodnim grančicama. Ima krte grane. Vrlo je rodna sorta i kad prerodi dolazi do lomljenja grana, zbog čega rodnost treba regulisati rezidbom. Plod je srednje krupan do krupan, izduženo-okruglog oblika, malo spljošten sa strane, svetlonarandžaste boje, sa rumenilom na 25-35% ploda. Meso je narandžasto, aromatično, vrlo ukusno i lako se odvaja od koštice. Cveta kasno, 2-4 dana posle Mađarske najbolje.

Vreme zrenja: Polovina jula
Podloga:Džanarika

Voćne sadnice kajsije - NS 4

 

Voćne sadnice kajsije - NS 4

Voćne sadnice Kajsija NS-4 je srednje bujno,radja umereno i stabilno. Plod je krupan do vrlo krupan oko 75 g. Vreme zrenja sredinom jula. Sadnice NS 4 kajsije su domaćeg porekla.Narandžasta boje pokožice, a obilnim crvenilom većeg dela ploda, što ga čini veoma atraktivnim. Meso je narandžasto, sočno, nakiselo, aromatično, vrlo ukusno.

Vreme zrenja: Sredina jula
Podloga:Džanarika

Voćne sadnice kajsije - NS 6

 

Voćne sadnice kajsije - NS 6

Voćne sadnice NS 6 kajsije je srednje bujno do bujno i vrlo obilno radja. Plod je krupan do vrlo krupan narandžaste boje pokožice sa obilnom crvenilom na sunčanoj strani. Vreme zrenja 15-20 jula. Meso je narandžasto, čvrsto, sočno, fine teksture, aromatično i vrlo ukusno, lako se odvaja od koštice. Jezgra je slatka.

Vreme zrenja: Polovina jula
Podloga:Džanarika

Voćne sadnice kajsije - MAĐARSKA NAJBOLJA

 

Voćne sadnice kajsije - MAĐARSKA NAJBOLJA

Voćne sadnice kajsije Mađarska Najbolja su najraširenija sorta u proizvodnji, ima srednje bujno stablo. Cveta dosta kasno, a cvetovi se otvaraju postupno, te cvetanje traje dugo, što je čini otpornijom na smrzavanje. Plod je srednje krupan, okruglasta oblika, narandžasto žute boje sa tamnijim krugovima na osunčanoj strani. Meso je tamno crvene boje, čvrsto, sočno, slatko kiselkastog ukusa sa izraženom aromom.

Vreme zrenja: Druga pol. jula
Podloga:Džanarika

Voćne sadnice kajsije - KEČKEMETSKA RUŽA

 

Voćne sadnice kajsije - KEČKEMEČKA RUŽA

Kečmetska ruža je kasna sorta kajsije.Rano prorodi i u povoljnim godinama obilno radja. Sazreva u drugoj polovini jula. Kasno cvetna, pa često izbegava kasne prolećne mrazeve. Plod je srednje krupan (od 40g do 50g). Meso je izuzetno sočno, prijatnog ukusa i dobro se odvaja od koštice. Pokožica je glatka, narandžaste boje. Veoma je zahvalna za industrijsku preradu.

Vreme zrenja: Druga pol. jula
Podloga:Džanarika

Voćne sadnice kajsije - ROKSANA

 

Voćne sadnice kajsije - ROKSANA

Voćne sadnice kajsije Roksana daju plod koji je vrlo krupan u proseku 70g, izduženog je oblika, narandžaste boje sa intezivnim crvenilom.
Meso je čvrsto, vrlo ukusno.
Atraktivna za tržište, odlična za jelo i preradu. Kasno cveta.

Vreme zrenja: Početak avgusta
Podloga:Džanarika

Galerija Slika

Sadnice voca Rasadnik Mutavdzic Sadnice ruza Lozni kalemovi Vocne sadnice Sadnice

Usluge:

- Kalemljenje sadnica po narudžbini
- Potpisivanje ugovora za višegodišnju saradnju
- Prodaja podloge jabuke i dunje iz sopstvenog matičnjaka

Kontakt

Veliki izbor sorti voćnih sadnica različitih vrsta, pozovite, informišite se!

Kontakt 1: 063 80 99 704
Kontakt 2: 037 425 340

rasadnikmutavdzic@gmail.com
www.rasadniksadnica-mutavdzic.com