Voćne sadnice ŠLJIVE

vrhunskog kvaliteta!!!

 

Voćne sadnice šljive - STENLEJ (STANLEY)

 

Voćne sadnice šljive - STENLI (STANLEY)

Voćne sadnice Šljive sorte Stanley poreklom su iz SAD-a. Pogodna je za stonu potrošnju, sušenje i preradu. Stablo je srednje bujno, uspravno s prirodno eliptično-okruglastim krošnjama. Rano ulazi u rod, rađa redovno i obilno. Plod je krupan, mase oko 40 grama, elipsastog oblika, tamno plave boje s maškom, dobre i redovne rodnosti. Meso je sočno, slatkastog ukusa, ima veliku košticu koja se lagano odvaja od mesa. Dobro podnosi niske temperature, ali je osjetljiva na rani prolećni mraz.

Vreme zrenja: Kraj avgusta
Podloga: Džanarika

Voćne sadnice šljive - ČAČANSKA RODNA

 

Voćne sadnice šljive - ČAČANSKA RODNA

Voćne sadnice Šljive Čačanska rodna je srednje bujna sorta, rano ulazi u rod i obilno rađa. Samooplodna je.
Plod je krupan, mase 30 grama, duguljast, tamno plave kožice, prekrivene maškom. Vrlo rodna sorta, odlična za sušenje. Meso je zeleno-žute boje, čvrsto, sočno, slatko I aromatično. Koštica se lako odvaja od mesa. Plod je prikladan za potrošnju u svežem stanju i za sušenje.

Vreme zrenja: Kraj avgusta
Podloga: Džanarika

Voćne sadnice šljive - ČAČANSKA RANA

 

Voćne sadnice šljive - ČAČANSKA RANA

Voćne sadnice Šljive Čačanska rana je sorta šljive koja rađa obilno i redovno, srednje je bujna sorta. Dobri oprašivači su joj Čačanska lepotica, Čačanska najbolja i Stenley. Plod je krupan, mase 40-65 grama, jajolikog oblika. Kožica ploda je ljubičasto plave boje. Meso je čvrsto, sočno, slatko i aromatično, vrlo dobrog kvaliteta.

Vreme zrenja: Prva pol. jula
Podloga:Džanarika

Voćne sadnice šljive - ČAČANSKA LEPOTICA

 

Voćne sadnice šljive - ČAČANSKA LEPOTICA

Voćne sadnice Šljive Čačanska lepotica je srednje bujna sorta. Rano ulazi u rod, rađa obilno i redovno. Samooplodna je sorta. Plod je vrlo krupan, mase 30-40 grama, ovalnog oblika, tamno-plave boje, sa izrazitim maškom. Nije samooplodna te su joj potrebni oprašivači (ostale čačanske sorte). Meso je čvrsto, sočno i aromatično slatko kiselkastog ukusa. Koštica se lako odvaja od mesa.

Vreme zrenja: Kraj jula, poč. avg.
Podloga: Džanarika

Voćne sadnice šljive - ČAČANSKA NAJBOLJA

 

Voćne sadnice šljive - ČAČANSKA NAJBOLJA

Voćne sadnice Šljive Čačanska Najbolja plod je vrlo krupan, koštica se odvaja od mesa. Preporučuje se za gajenje kao stona sorta zbog kvalitetnih i vrlo krupnih plodova, ranog početka rađanja, redovne i obilne rodnosti. Meso je čvrsto, sočno, slatko kiselkastog ukusa i aromatično.

Vreme zrenja: Sredina avgusta
Podloga: Džanarika

Voćne sadnice šljive - RUTGEŠTETER

 

Voćne sadnice šljive - RUTGEŠTETER

Voćne sadnice šljive Ruth Gerstetter je rana rodna sorta, dosta rano ulazi u rod. Nije samooplodna, a dobar oprašivač joj je Stenley. Plod je sitan do srednje krupan, okrugao, boja kožice je ljubičasto-zelena, na sunčanoj strani plava. Meso zelenkasto-žuto, kiselkasto-slatkog ukusa. Masa ploda je oko 30 grama. Ima sitnu košticu koja se dobro odvaja od mesa. Preferira toplija osunčana područja.

Vreme zrenja: Početak jula
Podloga:Džanarika

Voćne sadnice šljive - KALIFORNIJSKA PLAVA

 

Voćne sadnice šljive - KALIFORNIJSKA PLAVA

Voćne sadnice šljive California blue je američka sorta šljive, srednje je bujnosti s rastresitijim krošnjama. Rano ulazi u rod te rađa redovito i obilno. Samooplodna je. Plod je krupan, mase oko 47 grama, okruglast, plavo-ljubičaste boje s maškom. Meso je žućkasto, vrlo ukusno. Koristi se sveža i za preradu. Meso ploda je srednje čvrstoće, sočno, koštica se odvaja od mesa. Osetljiva je na sušu i niske temperature.

Vreme zrenja: Sredina jula
Podloga: Džanarika

Galerija Slika

Sadnice voca Rasadnik Mutavdzic Sadnice ruza Lozni kalemovi Vocne sadnice Sadnice

Usluge:

- Kalemljenje sadnica po narudžbini
- Potpisivanje ugovora za višegodišnju saradnju
- Prodaja podloge jabuke i dunje iz sopstvenog matičnjaka

Kontakt

Veliki izbor sorti voćnih sadnica različitih vrsta, pozovite, informišite se!

Kontakt 1: 063 80 99 704
Kontakt 2: 037 425 340

rasadnikmutavdzic@gmail.com
www.rasadniksadnica-mutavdzic.com