Voćne sadnice KRUŠKE

vrhunskog kvaliteta!!!

 

Voćne sadnice kruške - VILIJAMOVA ŽUTA

 

Voćne sadnice kruške - VILIJAMOVA ŽUTA

Voćne sadnice kruške Vilijamova žuta su stara sorta poreklom iz Velike Britanije. Osnovna boja ploda je svijetlozelena, a dozrevanjem prelazi u limunskožutu. Plod je zvonasto-kruškolik, kožica je tanka, u početku svetlo zelena, dozrevanjem postaje žuta, na sunčanoj je strani ponekad crvenkasta. Meso je belo, sočno, potpuno topivo, karakteristične muskatne arome, odličnog ukusa. Plodovi se mogu se koristiti u svežem stanju ili za preradu, posebno u sok i vrlo poznatu rakiju „Viljamovku“. Na pokožici se uočavaju male smeđe lenticele. Može se čuvati u hladnjači 4 do 5 meseci.

Vreme zrenja: Kraj avgusta
Podloga:Sejanac, Posrednik

Voćne sadnice kruške - SANTA MARIJA

 

Voćne sadnice kruške - SANTA MARIJA

Voćne sadnice kruške Santa Marija
Plod je srednje krupan do krupan, kožica je zelenkasto-žuta, sa izraženim crvenilom na sunčanoj strani. Meso je belo, sočno, polu topivo, slatko-kiselkastog ukusa, s malo arome. Dobri oprašivači su Viljamovka, Passakrasana, Boskova bočica

Vreme zrenja: Druga pol. avgusta
Podloga:Dunja МА, Sejanac

Voćne sadnice kruške - JUNSKA LEPOTICA

 

Voćne sadnice kruške - JUNSKA LEPOTICA

Voćne sadnice kruške Junska Lepotica su poreklom iz Italije.
Rađa relativno sitne plodovie težine oko 60 g. Plodovi su izduženog, kruškolikog i zdepastog oblika. Kožica ploda je suva, glatka, sjajna. Osnovna boja kožice ploda je svijetlozelena s rđastim mrljama koja s osunčane strane poprimi lepo crvenilo. Sklona je brzom prezrevanju. Meso ploda je bledožućkaste boje, slatko, sočno i vrlo aromatično, srednje praznog ukusa zbog manjka kiselina i šećera. Cvate rano. Dobri oprašivači su Fetelova, Konferans, Viljamovka, Rana Morettinijeva.

Vreme zrenja: Kraj juna
Podloga:Dunja МА, BА29

Voćne sadnice kruške - JULSKA ŠARENA

 

Voćne sadnice kruške - JULSKA ŠARENA

Voćne sadnice kruske Julska sarena je poreklom iz Francuske. Vreme zrenja: krajem jula. Plod je krupan. Julska šarena daje crvenkasto žut plod. Rano prorodi i rađa vrlo dobro. Plod je sitan izduženo-kruškast, umereno sočan, slatkokiseo i blagog mirisa.

Vreme zrenja: Prva polovina jula
Podloga: Dunja MA

Voćne sadnice kruške - KARMEN

 

Voćne sadnice kruške - KARMEN

Sadnice kruške Karmen (Carmen) predstavljaju jednu od najboljih novih sorti kruške.Stablo je veoma bujno, odlične rodnosti. Jedna od najtraženijih i najpopularnijih sorti za sadnju velikih zasada poslednjih godina. Njeni plodovi su veoma ukusni, prosečne mase oko 200 g. Plodovi su veoma otporni i mogu se čuvati i do 2 meseca u hladnjačama. Sazreva polovinom avgusta. Stablo je veoma bujno, odlične rodnosti.

Vreme zrenja: Polovina avgusta
Podloga: Dunja МА, BА29

Voćne sadnice kruške - ABATE FETEL

 

Voćne sadnice kruške - ABATE FETEL

Voćne sadnice kruške Fetelova su sorta francuskog porekla.
Rađa krupnim do vrlo krupnim plodovima težine 250 do 320 g. Plodovi su specifičnog, jako izduženog kruškolikog oblika čime privlače pažnju kupaca. Osnovna boja u vrijeme berbe je svetlozelena koja dozrevanjem prelazi u slamnatožutu. Po površini kožice raspoređene su rđaste lenticele. Meso ploda je žućkastobelo, srednje fine teksture, sočno. Slatkastog je i pomalo praznog ukusa, neskladnog zbog manjka kiselina, srednje izražene arome i blagog mirisa. Vrlo kvalitetna stona sorta.
Čuva se u CA hladnjačama 4 do 5 meseci.

Vreme zrenja: Pol. septembra
Podloga:Dunjа МА, Sejanac

Voćne sadnice kruške - BOSKOVA BOČICA

 

Voćne sadnice kruške - BOSKOVA BOČICA

Voćne sadnice kruške Boskova Bočica su poreklom iz Francuske.
Rađa srednje krupnim do krupnim (230 do 280 g) plodovima karakterističnog kruškolikog oblika poput tikvice/bočice. Ima dugu i elegantnu peteljku. U vreme berbe ima osnovnu svetlozelenu boju kožice koja kasnije dospevanjem prelazi u svetložutu, a rđa poprimi tipičan cimetastocrveni ton. Zbog rđe plod je relativno hrapav, ali ipak privlačnog izgleda. Meso ploda je žućkastobele boje, fine teksture, sočno, topivo, kiselkastoslatkastog ukusa, punog ali nedovoljno skladnog zbog pomanjkanja kiselina. Vrlo je specifične i izražene arome. Dobri oprašivači su Društvenka, Viljamovka, Klapovka, Konferans. Može se čuvati u CA hladnjačama od 5 do 7 meseci.

Vreme zrenja: Sredina sept.
Podloga:Dunja МА, BА29

Voćne sadnice kruške - KALUĐERKA

 

Voćne sadnice kruške - KALUĐERKA

Voćne sadnice kruške Kaluđerka su sorta francuskog porekla.
Ističe se velikom rodnosti. Stablo je jako bujno i formira piramidalnu krošnju. Rađa krupne plodove težine 180 do 250 g. Plodovi imaju tipičan kruškoliki oblik. Osnovna boja im je žutozelena, a dozrevanjem prelazi u slamnatožutu. Na sunčanoj strani javlja se lepo crvenilo. Meso ploda je sočno, čvrsto, bele boje, slatkokiselo, bez posebne arome i slabo topivo u ustima. Često se uzduž ploda proteže smeđa crta ili lagano udubljenje. Otporna je na kasne prolećne mrazove, sušu, a srednje je osjetljiva na krastavost.
Može se dobro i dugo čuvati.

Vreme zrenja: Početak oktobra
Podloga:Dunja МА, BА29

Voćne sadnice kruške - KONFERANS

 

Voćne sadnice kruške - KONFERANS

Voćne sadnice kruske Konferans cveta rano do srednje kasno.Sazreva početkom septembra meseca.Rano ulazi u rod I daje visok i redovan plod. Plodovi su srednje krupni (150 g). Samooplodna je sorta i dobar oprašivač ostalim sortama. Dobri oprašivači su joj: viljamovka, boskova bočica Drustvenka …

Vreme zrenja: Pol. septembra
Podloga: Dunjа МА, Sejanac

Voćne sadnice kruške - DRUARDOVA

 

Voćne sadnice kruške - DRUARDOVA

Voćne sadnice kruške Druardova potiču iz Francuske. Bere se početkom oktobra. Srednje je bujna do bujna. Veoma je krupnih plodova i lepa je za oko. Izuzetno prijatnog ukusa, veoma je socna i topiva.

Vreme zrenja: Početak oktobra
Podloga: Dunjа МА

Galerija Slika

Sadnice voca Rasadnik Mutavdzic Sadnice ruza Lozni kalemovi Vocne sadnice Sadnice

Usluge:

- Kalemljenje sadnica po narudžbini
- Potpisivanje ugovora za višegodišnju saradnju
- Prodaja podloge jabuke i dunje iz sopstvenog matičnjaka

Kontakt

Veliki izbor sorti voćnih sadnica različitih vrsta, pozovite, informišite se!

Kontakt 1: 063 80 99 704
Kontakt 2: 037 425 340

rasadnikmutavdzic@gmail.com
www.rasadniksadnica-mutavdzic.com